• Slávnostný zápis do 1. ročníka

          • 19. a 20. apríl 2023 bol pre našu školu veľkým dňom, pretože sa  konal Slávnostný zápis detí do 1. ročníka Základnej školy. Všetky deti prežívali zápis s veľkým vzrušením, nevšedným očakávaním a s neobyčajnou hrdosťou.  Najskôr sa preukázali svojimi znalosťami: počítali, vyfarbovali, priraďovali, predstavili nám všetko to, čo má  budúci prvák vedieť. Za všetku snahu ich čakala odmena. Všetkým rodičom a deťom blahoželáme k úspešnému zápisu detí do našej školy. Tešíme sa v septembri na našich budúcich prvákov.

          • Deň naruby

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň naruby.

            Inside Out Day (Deň naruby) je osvetová kampaň, ktorej cieľom je umožniť mladým ľuďom začať hovoriť o svojom duševnom zdraví. To, ako niekto vyzerá navonok, neodráža to, ako sa skutočne cíti vo vnútri, takže je dôležité byť vždy láskavý a myslieť na druhých. V stredu 12.apríla sme si aj my spoločne v 7.B pripomenuli takýto deň Deň naruby, alebo po anglicky Inside Out Day. Ativity, ktoré sme si pripravili pre tento deň, boli zamerané na SJ - prídavné mená, MAT - násobenie s tajničkou (zoradiť výsledky od najmenšieho po najväčší), PVC - kreslenie ostrovov záujmov (inšpirácia z rozprávky V hlave, ktorá sa po anglicky volá rovnako ako tento deň - Inside out). Žiakom sa vyučovanie veľmi páčilo. Museli čítat zrkadlovo a písať ľavou rukou. Zapísala: Mgr. Mária Pavelová

          • Veľkonočné sviatky

          • Prajeme Vám radostné prežitie veľkonočných sviatkov. 
            Nech je Váš príbytok plný pokoja, 
            stôl hýri hojnosťou 
            a srdcia blízkych 
            sú naplnené láskou a porozumením.​​​​​

             

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETSKEJ KNIHY


          • Medzinárodný deň detskej knihy bol vyhlásený v roku 1967 Medzinárodným výborom pre detskú knihu. Tento deň bol stanovený na počesť narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena (2.4.1805 - 4.8.1875). Cieľom je podnietiť lásku detí ku knihám, lásku k slovu, čítaniu, materinskému  jazyku, literatúre.

            Hoci tento deň pripadol na nedeľu, žiaci našej školy si ho aj tak pripomenuli na netradičných hodinách čítania a literatúry. Prostredníctvom detských knižiek nazreli do čarovného sveta rozprávok, taktiež sa dozvedeli niečo o živote H. CH. Andersena. Svoje vedomosti si overili v krátkom kvíze a  tvorbou ilustrácií k prečítaným rozprávkam. Keďže zamlada sa Andersen rád hrával s bábkami, aj my sme hodinu končili krátkym divadielkom.

          • Beseda so spisovateľkou Erikou Matonokovou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou Erikou Matonokovou.

            Počas mesiaca knihy dňa 27.3. sa uskutočnila beseda so spisovateľkou Erikou Matonokovou, na ktorej sa zúčastnili žiaci I. a II. stupňa ZŠ. Žiaci sa zoznámili s literárnou tvorbou spisovateľky, prečítali si ukážky z jej rozprávok a povestí. Dozvedeli sa, ako vzniká kniha, kto sa podieľa na jej tvorbe. Pani spisovateľka žiakom porozprávala o svojej práci, o záľubách, inšpiráciách. Žiaci kládli otázky, na ktoré pohotovo a s humorom odpovedala. V závere besedy žiaci pani spisovateľke veľkou kyticou a darčekmi, ktoré pre ňu vyrobili, poďakovali za nezabudnuteľnú besedu, ktorá sa im veľmi páčila.